Welkom bij Fysiotherapie Ton van der Ven

Een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie en osteopathie.
Samen op zoek naar de zorg die het beste bij u past.

Contact Nieuws

Specialisaties & Netwerken

Netwerken

Netwerk Artrose

Logo Netwerk Artrose 180Algemene informatie

Samen met nog een aantal andere fysiotherapiepraktijken en huisartsen uit de regio Alkmaar en Den Helder hebben we met de orthopedisch chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep de handen ineengeslagen om de behandeling van knie- en heupartrose te optimaliseren. Ook onze fysiotherapeuten nemen hieraan deel. Ze werken samen met andere fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen binnen Netwerk Orthopedie.

Wat kan het netwerk artrose voor u betekenen

 • Informatie over de diagnose artrose
 • Stapsgewijze aanpak (stepped care stappenplan) waarin u centraal staat
 • Resultaatvolle thuisoefeningen opgesteld en geselecteerd door READE, centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam
 • De Netwerk Artrose app om u te helpen om voldoende te bewegen en uw oefeningen te doen volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten

Meer informatie

Ga voor meer informatie over het stepped care stappenplan en/of de app naar de website van Netwerk Artrose of vraag het een van onze fysiotherapeuten.

Netwerk Sport

Algemene informatieLogo Netwerk Sport 180

Netwerk Sport is een samenwerkingsverband van de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep met sportartsen en eerstelijns fysiotherapeuten voor de behandeling en begeleiding van sportbeoefenaars met blessures. In het netwerk scholen fysiotherapeuten elkaar, zoeken ze vakinhoudelijk afstemming en treden ze in contact met andere professionals, zoals huisartsen, sportartsen en orthopedisch chirurgen, in de sportzorg.

Wat kan het Netwerk Sport voor u betekenen

 • Een netwerk van huisartsen, fysiotherapeuten, sportartsen en orthopedisch chirurgen die samen de meest optimale behandeling van blessures nastreven
 • Het Netwerk Sport draagt bij aan de ontwikkeling van uw fysiotherapeut als specialist op het gebied van sport.
 • Informatie over uw behandeling en een duidelijke werkwijze waarbij u centraal staat

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Netwerk Sport of vraag ernaar bij een van onze fysiotherapeuten.

Chronisch Zorgnetwerk

Algemene informatieChronisch Zorgnet 2

Chronisch ZorgNet (voorheen ClaudicatioNet) is hét landelijke netwerk van bijna 3.000 door heel Nederland, gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

Wat kan het Chronisch Netwerk voor u betekenen

 • Voortdurende scholing van gespecialiseerde therapeuten
 • Beproefde behandelingen, beweegtherapieën en leefstijlbegeleiding van chronische aandoeningen waarbij u centraal staat
 • Verbetering van de zorgverlening staat continu op de agenda

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Chronisch Zorgnetwerk of vraag ernaar bij een van onze fysiotherapeuten.

Netwerk Oncologie

Algemene informatieLogo Netwerk Oncologie 180

Het Netwerk Oncologie is een regionaal netwerk van deskundige en bevlogen fysiotherapeuten, diëtisten en psychologen/psychosociaal therapeuten in de Kop van Noord-Holland en Noord-Kennemerland. Het Netwerk Oncologie verzorgt begeleiding voor mensen die kanker hebben (gehad) op het gebied van voeding, beweging en psychisch welzijn.

Wat kan het Netwerk Oncologie voor u betekenen

 • Beproefde oncologische revalidatie waardoor klachten zoals vermoeidheid, pijn, stress, depressie of angst verminderen
 • Voorkomen van overbehandeling
 • Waarborging en vergroting van kennis en deskundigheid binnen het netwerk

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Netwerk Oncologie of vraag ernaar bij uw fysiotherapeut.

Netwerk Handtherapie

Algemene informatieNetwerk Hand Wit

Het Netwerk Handtherapie Noord-West brengt deskundige handletselbehandeling binnen het handbereik van alle Noord-Hollanders. Gespecialiseerde therapeuten bundelen hun krachten om de meest uiteenlopende aandoeningen aan hand en pols optimaal te behandelen.

Diverse specialisten – zoals handtherapeuten, fysiotherapeuten, revalidatiedeskundigen en ergotherapeuten – werken via het netwerk intensief samen. Het doel: de behandeling van handletsel verder optimaliseren.

Wat kan het Netwerk Handtherapie Noord-West voor u betekenen

 • U kunt direct starten met de handtherapie (geen wachtlijsten)
 • U kunt direct contact opnemen met een gediplomeerd handtherapeut
 • Vergroting van kennis en deskundigheid waardoor u uw hand weer optimaal gebruiken kunt.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van het Netwerk Handtherapie Noord-West of vraag ernaar bij onze therapeut, Ton van der Ven via e-mail: info@fysiotonvdven.nl of bel 0226 390 902.

Netwerk Voet Enkel

Algemene informatieLogo Netwerk Voet Enkel

Huisartsen, podotherapeuten, fysiotherapeuten, podologen en orthopedisch schoenmakers uit de regio Alkmaar en Den Helder hebben samen met de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep de handen ineen geslagen om samen de behandeling voet- en enkel problemen te optimaliseren.

Daarbij bieden wij u heldere informatie over de diagnose en een duidelijke aanpak en behandeling waarbij u als patiënt centraal staat.

Wat kan het Netwerk Voet Enkel voor u betekenen

Er kunnen vele verschillende klachten in de voet en enkel ontstaan. Denk hierbij aan:

 • Voorvoetsproblemen zoals een hamerteen of een scheve/stijve grote teen, pijnklachten van de voorvoet met verschillende oorzaken zoals bijvoorbeeld een mortons neuroom of fatpad atrofie.
 • Middenvoetsproblemen zoals peesontstekingen of artrose
 • Achtervoet en enkel problemen zoals hielspoor, achillespeesklachten, peesklachten van de buitenzijde van de enkel, enkelinstabiliteit, of standsafwijkingen zoals een platvoet of een holvoet. Ook kunnen er enkelproblemen zijn zoals artrose, ook inklemming van weefsel in de enkel of andere kraakbeenafwijkingen.

Er zijn verschillende behandelingen voor voet- en enkelproblemen mogelijk, zoals:

 • schoenadvies of aanpassingen aan de schoen
 • oefentherapie / fysiotherapie
 • steunzolen
 • braces of ortheses (aangemeten ondersteunend hulpmiddel)
 • gips
 • injecties
 • operatie

Door samen te werken binnen dit netwerk streven wij ernaar om tot een optimaal behandeltraject te komen. Het kan zijn dat u hiervoor bij één enkele zorgverlener terecht komt, of als de problemen gecompliceerder zijn, bij meerdere. Door onze samenwerking kunnen wij direct met elkaar communiceren en de zorg voor u adequaat afstemmen.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van het Netwerk Voet Enkel of vraag ernaar bij onze therapeut, Ton van der Ven via e-mail: info@fysiotonvdven.nl of bel 0226 390 902.

Trots aangedreven door e107, alle merknamen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectievelijke eigenaars, alle andere content is eigendom van Fysiotherapie Ton van der Ven.

Made with Jimako / exas.nl / Triggertekst

Fysiotherapie Ton van der Ven Specialisaties

icon